Positiivinen psykologia

Tiede hyvinvoinnin taustalla

Opettele sanomaan EI ja helpottamaan tarvettasi miellyttää muita…

1 kommentti

”Me onnettomat pelkäämme, ettei meistä pidetä”

Marja-Terttu Pulliainen kirjoitti mielenkiintoisen jutun Kotivinkin lehteen 7/2011. Hän kuvailee siinä, miten monella meistä on mielemme orkesterissa yhtenä soittajana miellyttäjä-märehtijä. Tämä sisäisen höpöttäjämme rooli kuluttaa paljon märehtimisenergiaa, koska se ei halua tuottaa muille pettymyksiä vaan haluaa aina olla miellyttämässä kaikkia. Lue lisää Marja-Tertun ajatuksista ja tarrametodista, jolla hallita mielemme märehtijää.

Koko Marja-Tertun juttu alla olevasta linkistä: https://positiivinenpsykologia.files.wordpress.com/2011/05/tarrametodi.pdf

One thought on “Opettele sanomaan EI ja helpottamaan tarvettasi miellyttää muita…

  1. Moro Makke. Huomaan, että EIn sanominen on edelleen minulle äärettömän hankalaa, varsinkin kun innostun edelleen monista asioista kovin helposti. Tärkeätä on sen vuoksi nähdä kokonaiskuva, jonka eteenpäin viemiseksi oikeat asiat hahmottuvat itselle, jolloin KYLLÄn ja EIn sanominen sattuu oikeaan saumaan. Haasteeksi muodostuu, kuinka minun kokonaiskuvanäkemys yhdistyy muiden näkemyksiin. Perustelujen merkitys varmaan kasvaa EIn sanomisen myötä. Vai pitääkö Eitä perustella?

    Mitä tulee märehtimiseen, niin huomaan syyllistyväni siihen ajoittain. Tosin olen mielestäni onnistunut sulkemaan märehtimistä ajatteluni ulkopuolelle entistä paremmin vanhetessa. Enää minulla ei ole tarvetta miellyttää kaikkia, ainoastaa olla oma itseni. Olen huomannut, kuten artikkelissa mainittiin, että anteeksi pyytämällä voi tasoittaa oman toiminnan särmiä. Kunnes muiden muutosvastarinta on hiljalleen murtunut.

    Milloin olet tulossa keikalle Pohjois-Karjalan suuntaan?

    SamiL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s